Om oss

Fra hamnelykkje til campingplass

Campingplassen var opprinnelig hamnelykkje for Smedsmo, som var et sjølvstendig småbruk. Dei andre bruka i Vågåmo var for dei fleste kome under Prestgarden. Ei periode under andre verdenskrig brukte tyskerne deler av området til ammunisjonslager, og det gikk på samme tid dyr på beite der. Ein ung tysk soldat som gikk vakt ved lageret, var så redd oksen at han skaut han.

Camping på området starta like etter krigen med turister som spurte om å få sette opp telt for å overnatte. På 50-talet vart det bygd utedoer, det var på det meste 8–10 utedoer. Først på 60-talet ble sanitæranlegg med vanntoalett bygd. Dei første hyttene vart bygd på midten av 70-talet (15 stk). Ti av disse hyttene ble laget av en lokal tømrer.

Leilighetsbygget ble renovert i 1983/84; opprinnelig var dette et klubbhus for idrettslaget. Sanitæranlegget ble bygd på og oppgradert i 1989. Vi har seks 2-romshytter som opprinnelig kommer fra en campingplass rett over elva, Heggeli camping. Hyttene kom hit først på 2000-talet. I 2009/2010 ble det bygd to familiehytter med 8–10 sengeplasser. I 2019 overtok yngre krefter, og nå er vi 3. generasjon på Smedsmo.

Smedsmo camping ligger perfekt i forhold til fjellturer i Jotunheimen og Rondane. Hyggelig vertskap, fin plassering ved elva med fiskemuligheter og i gangavstand til koselige Vågå sentrum med flere butikker og kafeer. Rolig plass. Vi trives godt på Smedsmo camping og kommer gjerne igjen til sommeren!

Med vennlig hilsen Torill Steinagard

Takk for fem fine dager. Vi har kost oss og hatt det kjempefint! Koselig vertskap.

Anne Berit Hjermstad, Atle Solstad, Tom Roger Hjermstad, Mia og Kristoffer